Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης

Η Πρακτική Άσκηση αποτελεί θεσμοθετημένη υποχρεωτική διαδικασία των προγραμμάτων σπουδών όλων των Τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης με μεγάλη σπουδαιότητα καθώς φέρνει σε άμεση επαφή τους φοιτητές με τον εργασιακό χώρο, συνδέοντας την εκπαίδευση με τους παραγωγικούς φορείς. Πραγματοποιείται σε επιλεγμένους φορείς του Δημόσιου ή Ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται σε αντικείμενα συναφή με τον επιστημονικό προσανατολισμό κάθε Τμήματος και διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό (πτυχιούχο ΑΕΙ συναφούς ειδικότητας) για την επίβλεψη των φοιτητών.

Η πρακτική άσκηση διαρκεί έξι συνεχόμενους μήνες κατά τους οποίους ο φοιτητής εντάσσεται πλήρως στις συνθήκες εργασίας του φορέα απασχόλησης με πολλαπλά αμοιβαία οφέλη. Οι εμπειρίες που αποκτούν οι φοιτητές μέσα από την πρακτική άσκηση, αποτελούν πολύτιμο «σύμβουλο» για το επαγγελματικό τους μέλλον και διευκολύνουν την επωφελέστερη ένταξή τους μετά την αποφοίτηση στο παραγωγικό σύστημα της χώρας. Από την άλλη, ο θεσμός της πρακτικής άσκησης, δίνει την ευκαιρία στους φορείς να απασχολήσουν, με συμβολική αποζημίωση, άρτια και πρόσφατα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και παράλληλα να αποκτήσουν το πολύ σημαντικό προνόμιο των ασφαλών επιλογών για τη μελλοντική τους στελέχωση.

Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, η πρακτική άσκηση των φοιτητών όλων των Τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης υποστηρίζεται από το έργο «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΤΕΙ Κρήτης» που περιλαμβάνει δράσεις για την αποτελεσματική και ποιοτική εκπαίδευση των φοιτητών του Ιδρύματος.

Επιθυμία του ΤΕΙ Κρήτης είναι να αξιοποιηθεί περαιτέρω η πρακτική άσκηση προς την κατεύθυνση της ουσιαστικότερης σύνδεσης της εκπαίδευσης με την παραγωγή και της αύξησης των ευκαιριών απασχόλησης των αποφοίτων-πτυχιούχων μας. Στην προσπάθειά μας αυτή θα βοηθούσε ιδιαίτερα η συνεργασία με τον φορέα σας για την εξάσκηση φοιτητών μας.

Ελπίζοντας σε μια αποδοτική συνεργασία, εκφράζουμε εκ των προτέρων τις ευχαριστίες μας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφόρηση.

Ο Υπεύθυνος  Πρακτικής Άσκησης ΤΕΙ Κρήτης

Κωνσταντίνος Λουλακάκης

Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης

«Back

Πρακτική Άσκηση - Τμήμα εξυπηρέτησης και Τεχνικής Υποστήριξης στην εταιρία Top.Host

 ''Πρακτική Άσκηση - Τμήμα εξυπηρέτησης και Τεχνικής Υποστήριξης στην εταιρία Top.Host''


Είσαι απόφοιτος του τμήματος πληροφορικής και ψάχνεις να βρεις που θα αποκτήσεις την πρώτη επαγγελματική σου εμπειρία; Ο κορυφαίος όμιλος εταιριών με υπηρεσίες διαδικτύου, αναζητά άτομα για εξάμηνη πρακτική άσκηση στο τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών και Τεχνικής Υποστήριξης, στην εταιρία Top.Host με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

Θέλεις να κάνεις τα πρώτα σου βήματα σε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας, που παράλληλα να μπορεί να σε εμπνεύσει και να σου δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι; Στείλε το βιογραφικό σου στην ηλεκτρονική διεύθυνση career@top.host (θέμα email: «Αίτηση για πρακτική άσκηση στην Top.Host») ή συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα της εταιρίας  www.top.host/career στην αγγελία με Κώδ. Θέσης HT-125, και μπες στην πιο tech οικογένεια της πόλης.

Περιγραφή θέσης (Αρμοδιότητες & καθήκοντα):

·  Παροχή επαγγελματικής και φιλικής τεχνικής υποστήριξης μέσω τηλεφώνου, chat και email.

·  Απάντηση σε εισερχόμενα αιτήματα υποστήριξης με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

·  Αντιμετώπιση και επίλυση τεχνικών προβλημάτων πελατών.

·  Διεξαγωγή καθηκόντων που σχετίζονται με web hosting υπηρεσίες.


Επιθυμητά προσόντα και εμπειρία:

·  Τελειόφοιτος σχολής με αντικείμενο την πληροφορική.

·  Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων.

·  Ικανότητα συνεργασίας σε ομαδικό περιβάλλον.

·  Γραπτές & προφορικές δεξιότητες επικοινωνίας στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

·  Επιθυμητές αλλά όχι απαραίτητες γνώσεις σε υπηρεσίες Hosting και Domain Names.'

 

Extra Παροχές:

·  Απεριόριστος καφέ- Αποτελεί το βασικό μας καύσιμο

·  Φρέσκα Φρούτα- Άφθονα φρέσκα φρούτα που μας δίνουν τις απαραίτητες βιταμίνες και κόβουν τη λιγούρα πριν το μεσημεριανό

·  Έλα όπως είσαι - Το σημαντικό είναι να νιώθεις καλά και άνετα όταν δουλεύεις γι αυτό και δεν υπάρχει dress code. Άλλωστε πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένος και κατάλληλα ντυμένος για να παίξεις μια παρτίδα πινγκ πονγκ που μπορεί να σου ζητήσει συνάδελφος :)

·  Βραβευμένο Εργασιακό περιβάλλον - Φροντίζουμε το περιβάλλον που δουλεύουμε να είναι άψογο καθώς περνάμε το ½ της ζωής μας στο γραφείο

 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ