ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Back

Θέσεις Πρακτικής Άσκησης - ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ - Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

 Η εταιρία μας ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ είναι μία νέα εταιρία στο χώρο της Ανθοκομίας και γενικότερα στον πρωτογενή τομέα. Παράγει έρριζα μοσχεύματα καλλωπιστικών και ανθοκομικών φυτών εκμεταλλευόμενη τη χρήση του γεωθερμικού ρευστού του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού Καβάλας.

Τα άρριζα μοσχεύματα τα εισάγουμε από τις εγκαταστάσεις της μητρικής εταιρίας SELECTA ONE στην ΚΕΝΥΑ & ΟΥΓΚΑΝΤΑ. Στις εγκαταστάσεις μας, τα άρριζα μοσχεύματα καλλιεργούνται με σκοπό την παραγωγή έρριζων μοσχευμάτων που είναι και το τελικό προϊόν για εμάς και η πρώτη ύλη για τους Ανθοπαραγωγούς ώστε να παράξουν το τελικό προϊόν. Ενδεικτικά μέρος των παραγόμενων ειδών είναι: Γαρύφαλλα, Πετούνιες, Αλεξανδρινά, Ορτανσίες, Πελαργόνια (Γεράνια) κ.λπ.

Τα παραγόμενα προϊόντα διατίθενται σε Ευρωπαϊκές χώρες, εξάγονται σε χώρες όπως Ινδία, Ιαπωνία, Νεπάλ, Τυνησία, Λίβανο κ.λπ., ενώ ένα 5-6% παραμένει στην Ελλάδα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η επένδυσή μας έχει σχεδιαστεί με μηδενικό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα και αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και της ανθοκομίας.

 Α) Έλεγχος κλίματος Θερμοκηπίου με ειδική εφαρμογή Η/Υ

Β) Έλεγχος αρδεύσεων με ειδική  εφαρμογή Η/Υ

Γ) Αξιοποίηση τελευταίων τεχνολογικών εφαρμογών για τη διασφάλιση της φυτοϋγείας

Δ) Χρήση ζεστού Νερού (παραγωγή χωρίς καύση)

Ε) Συλλογή Ομβρίων Υδάτων για την άρδευση των φυτών

ΣΤ) Βιολογικός καθαρισμός

Ζ) Ανακύκλωση Νερού (δεν πετάμε σταγόνα στον υδροφόρο ορίζοντα)

Η) Η εταιρία πιστοποιήθηκε από τον Ολλανδικό φορέα ΜPS με Α για την περιβαλλοντολογική της συνείδηση (αυτό σημαίνει φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή).

 Με τα παραπάνω δεδομένα εκφράζουμε το ενδιαφέρον μας για συνεργασία με φοιτητές ειδίκευσης/κατεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής για πρακτική άσκηση. Ειδικότερα, θα προτιμηθούν φοιτητές με γνώσεις καλλιέργειας ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών σε θερμοκήπιο (εκτός εδάφους καλλιέργειες, υδροπονικά συστήματα).  H εταιρία μας είναι εγγεγραμμένη στο σύστημα ΑΤΛΑΣ ως ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ & ΣΙΑ ΕΕ και προσφέρει θέσεις πρακτικής εργασίας είτε μέσω του συστήματος αυτού είτε ανεξάρτητα. Διαθέτουμε θέσεις όλο το χρόνο κα για χρονικό διάστημα που ορίζεται από το κάθε ίδρυμα ως υποχρεωτικό. Παρέχουμε επίσης δωρεάν κατάλυμα για τους φοιτητές από μακρινά ιδρύματα που ενδιαφέρονται να ασκήσουν την πρακτική τους στην εταιρία μας.

 

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:

 ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ & ΣΙΑ ΕΕ

ΑΓΡΟΤ/ΧΙΟ 1113Β, ΤΚ : 64200, ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ, ΚΑΒΑΛΑ

ΤΗΛ. : 25910-53027, FAX: 25910 53200

Email: info-gr@selecta-one.com

 

Ονοματεπώνυμο επόπτη: Αγορίτσης Σταύρος

Εmail επόπτη: s.agoritsis@selecta-one.com